1989 - 2020

Som så många andra framgångsrika företag startades Atom Design av två bröder ( Dragan och Sasa Todorovic )  i en liten garage hemma i trädgården. Året var 1989.I början var import av bildäck och aluminium fälgar sysselsätningen.Snabbt växte vi till ledande importer av just alu-fälgar och ( om jag kommer ihåg rätt ) var vi först att sälja 17" fälgar 1989 och 18" - 1990.

Men bilintresset var större än så . Storebror Dragan hade ärvt av pappan känslan för plåt och planerna gick på bilombyggnad. En stackars Mercedes 190 e fick se mycket av plåtsax och svetsaparat  - men i tuff konkurans blev bilen uttsed till 3-e bästa Tysk bil i Norden 1992 på Vallåkra festivalen.

Ödet ville , " tyvärr " , att vi skulle göra lite misstag i livet också. Så , sent 1990 köpte vi vår första JAGUAR. Nu, när man skriver detta , så käns det som om det vore bättre om historien tog slut då , men så blev det inte....

Känslan att köra JAGUAR blandades med svordomar över UNF-gängor och det man så fint kallar för Engelskt patina ( läs rost ), så det blev till nån slags hat-kärlek från första bilen.

Det blev några Jaguarer de följande åren till storebrorn bestämde att vi ska göra ett under!!!

Vi skulle göra nåt ingen annan har gjort tidigare- och ingen trode att det skulle gå heller.

Tror det var 1995-96 som Dragan köpte en XJ 12 från 1985 (  högerstyrd) och tanken var att vi skulle göra om bilen RADIKALT. 

Så bilen plockades isär , rosten gjordes vid ,bilen blev konverterad till vänsterstyrd, skärmkanter bredades, extra feta fälgar kom till, bilen fick en unik lack ,och inredningen gjordes helt i äkta läder ( inkl, instrumentbrädan ).Men det räcke inte.Vi fick tag i en skadad XJ 12-a från 1994 och då var det klart - 6 liters tolvan ska flyttas till ser.3-bilen.

Är man envis då är inget omöjligt - länge var det enda bilen i världen tills kompisar på JOE`S gjorde likadant.

Det ena för med sig det andra , bilarna komm och gick , ryktet spred sig , bilarna blev äldre och äldre , och inte bara Jaguar , där var Alfa Romeo 1750 Veloche, Austin Healy 3000 , Bently , BMW 2002 Roadster , ,,, jaaa, listan blir lång om jag skriver alla , bilder i galleriet visar en del bilar som har blivit helt ell. delvis renoverade på Atom Design under alla år.

Medan storebror trenade med saxen, hammaren och svetsen och blev till jätteduktig plåtslagare gick lillebror till det mer kosmetiska och tar hand om både läder och träinredningen i bilen samt putsningen av bilarna både utt och invändigt.

Och idag? Jaa, just nu står vi med jobb upp till öronen ( Alfa Spider , Chevrolet Impala Coupe 1959, Jaguar Mark V , Reily roadster ( nylackad), så det är en trevlig blandning av fina veteran bilar som har hittat till rätt verkstad för renovering.

Går Du också i renovering - tankar? Vi jobbar 05.00 - 17.00  varje dag , dörren är alltid öppen och Du är alltid hjärtligt vällkomen , så öppna dörren , titta in till oss och se hur vi jobbar , vi är alltid glada att prata gammla bilar och renoveringar.